3.12.09

A little bit of light

Yey, I've seen the sun two days in a row now! While it was light I also got a picture of the new skirt I made.

The top is also new - second hand. My new project is making myself an apron, a bit like the pink one in this image from sovintagepatterns.com. Only mine will be blue and white.


This saturday I'm going to my work x-mas party, and I'm just about to start pin-curling my hair. Hopefully it'll still look good on saturday...Have a nice weekend everybody!

11 kommentarer:

J.Z. sa...

Very pretty skirt. Great job!

Mrs Munster sa...

You are so unbelievably talented. The skirt is fantastic!

Kitten sa...

J.Z, Mrs Munster; Thank you! :)

Erika sa...

Superfin kjol! Framför allt imponerad av passformen och hur bra axelbanden ser ut att ligga.

Jag har också varit inne på förkläden på sistonde, men inte riktigt hittat något bra tyg. Till slut kom jag framtill att det faktiskt var enklare att köpa ett second hand från Tradera. Ska tvättas upp, sen kommer det bilder =)

Hoppas du hade trevligt på jobbfesten, och att lockarna höll!

Kitten sa...

Erika; Tack, klänningsmönstret jag använde till kjolen är ett av de få som jag inte behöver justera för att det skall passa. Julfesten var helt ok och håret höll ganska bra, en dam som jobbar i kassan kom tom fram till mig och tyckte det såg ut som filmstjärnorna förr i tiden! Precis vad jag strävat efter alltså, så det kändes fint.

Tyget till mitt förkläde är faktiskt vintage (och typ 70 brett?), köpte det på en gammaldags marknad 2008 och det har tagit såhär länge att komma igång...Ska hålla ögonen öppna på bilder av ditt ny förkläde!

Bettie Booh sa...

Oh, jättefin kjol =) Och du har fått en blogaward på min blogg, så ta en sväng förbi =)

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Vad duktig du är på att sy! Alltid lika kul och spännande att se vad andra pysslar ihop ;)
(Hitttade hit via Bettie Booh)

Kitten sa...

Nadja; Tack, tack, och välkommen hit!

Lillgull sa...

Jättefin kjol, har sett liknande konfektions-sydda som jag varit frestad att köpa på vivien of holloway (men jag är för ekonomiskt lagd, hehe). Är den sydd i jersey eller något stretchigt tunnt ulltyg eller? Jag har bara raksöm/zickzack så stretch går inte så bra för mig att sy..

Kitten sa...

Lillgull; Tack! Den är sydd i nåt tunt byx/kjoltyg som jag hittat på loppis. Tyget stretchar inte...Men det är mycket möjligt att kjolen jag inspirerades av var från vivien of holloway.

Jacqueline sa...

Oh så flott kjol! Avundsjuk!