14.4.10

Curtains or dresses?

I've recently bought two sets of curtains, with the intention of turning them into dresses, but now I'm not so sure...I mean, wouldn't this be quite summery and lovely in the kitchen as actual curtains?


The second pair is also so lovely, but unfortunately a bit too short for our windows. So why not make a dress? Thing is I've started to wonder if the pattern is to big for me to wear, as I'm rather petite. What do you think, curtains or dresses?

5 kommentarer:

Erika sa...

Jag är väldigt på jakt efter sommargardiner, så jag säger såklart: behåll dem som gardiner! Men det beror såklart på om du har användning för ett par sommargardiner...

Trycket fungerar nog trots att det är stort, beror på vad du gör med det. Om du väljer ett enkelt mönster utan så mycket detaljer så kan det bli tjusigt!

Kitten sa...

Erika; Jag hängde upp de rödblommiga gardinerna i köket idag för att testa, och vilken skillnad! Gamla gardinerna var kallt bruna och pastellrosa, så nu blev rummet mycket färggladare! Men får se om sambon godkänner denna plötsliga dos av feminin färg, he he. Råkade ju hitta en matchande matta också, ser du... :D

Det andra gardinparet har några tråkiga revor och hål märkte jag, så kanske lika bra att sy om. Och som du säger måste det nog vara ett ganska odetaljerat mönster för att funka. Ska kolla mönstermappen om jag skulle få nån bra idé!

Zizzi sa...

Om du tycker att det andra är för stort mönster för en hel klänning, varför inte "bara" sy en kjol av det? Första tyget tycker jag absolut att du ska ha som gardiner!

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilka söta sommargardiner!

Kitten sa...

Zizzi; Jag funderade på det, men kom fram till att jag inte har nått som skulle matcha en kjol, så nu har jag börjat sy en klänning, det andra gardinparet hänger på prov i köket som bäst!

Glamour; Tackar!